Invest Build Media
Туризъм и Екология

Двумилионният пътник за 2017 г. кацна на летище Бургас

С торта и шампанско посрещна ръководството на бургаското летище щастливия двумилионен пътник – 45-годишния Марио Едингер, който пристигна със семейството си от Франкфурт. Посрещане с ретро автомобил, луксозен куфар с подаръци и безплатна разходка до остров Света Анастасия – това са част от изненадите, които очакваха Едингер. Той и близките му идват за първи път у нас за едноседмична почивка в курорта „Слънчев бряг“, но искат да опознаят страната ни.

Най-добрият туристически сезон за последните десет години отчитат от бургаското летище.

Радваме се, че двумилионният пътник е от Германия, защото този сезон има значителен ръст на немските туристи, обясни главният изпълнителен директор на фирмата концесионер на морската аерогара Улрих Кепе.

„Това е много специален момент за нас, защото имаме най-високия ръст на трафика за последните десет години. Летище Бургас в момента има 24 процента ръст на трафика, което е чудесно. Германия има най-висок ръст за този сезон – 47% към момента. Като цяло това е много добра година за нас. Например руските пътници нарастват с 38%, 20% ръст имаме на чешкия пазар и 35% на полския“, каза Кепе, цитиран от БНР.

Как е решен проблемът с шума от самолетите над Бургас отбеляза директорът на летището Георги Чипилски: „В момента са направени нови маршрути на самолетите, екипажите спазват тези маршрути, които създават най-малка ошуменост на града. Ефектът тази година е доста голям.“

Не е изненада, че туристическият сезон е добър, коментират туроператори. Това се дължи на ситуацията в Турция и пренасочените руски туристи към България, заявиха от бранша.

Снимка: БТА

Вижте още

От 15 юли Малдивите отново ще посрещат туристи

viktoria

Промените в Закона за туризма предвиждат създаване на туристическия инспекторат

ivan

Хората пътуват до летище София с друг транспорт и по-малко с метрото

ivan

Напишете коментар