Invest Build Media
Туризъм и Екология

Италия премахна сертификата: няколко места, които си струва да видите

Италия, една от първите и най-тежко засегнати от COVID-19 страни в Европа, както и една от последните, които не са отменили изискването за представяне на ваксинационен сертификат, тест или документ за преболедуване на границата, обяви, че от 1 юни влизането в страната ще става свободно – без никакви изисквания за COVID документи.

Макар времето вече да е съвсем лятно през юни, повечето италианци използват отпуската си в края на юли и през август. Това е добра новина за чуждестранните туристи, които имат последен шанс да пътуват сравнително спокойно из страната, преди лятната лудница да изпълни морските курорти и главните туристически градове в разгара на сезона.

Цените също са малко по-ниски през юни, по-лесно ще си намерите място на плажа, хотел в центъра на града или маса в ресторантите.

Ако ограниченията за пътуване са били последното, което е спирало мечтаното пътешествие до Ботуша, вижте кои са някои от най-добрите места, които да посетите в Италия през юни.

Сицилия

Сицилия официално е част от Италия, но като усещане е съвсем друга държава със собствени традиции, диалект, кухня и миш-маш от култури, които са забъркали днешния ѝ облик.

Юни е отличен месец за едно малко по-различно преживяване – плаване до петте Егадски острова, известни с кристално чистата вода по крайбрежието си и пътеките си сред непокътната природа. Островите са чудесни и за гмуркане с шнорхел – заливът Буе Марино на остров Фавиняна, остров Галеота и остров Маретимо са най-добрите места да надникнете в живота под морското ниво.

Езерото Комо

Комо е популярна дестинация за кратки и продължителни бягства на жителите на Милано и за звезди от всякакъв калибър – италиански и световни.

Тук италианците са забъркали най-доброто, което страната им може да предложи – комбинация от спиращи дъха гледки и малки градчета и селца, пълни с богата история, елегантност и вкусовете на италианската кухня.

През юни не пропускайте да проверите програмата на градчето Беладжо, което организира поредица от класически концерти на най-красивите места по крайбрежието на езерото

Торино

На 24 юни Торино отбелязва патронния празник на своя светец пазител – Сан Джовани (свети Йоан). Празненствата и специалните събития започват още на 23 юни, четвъртък, и се разтеглят до уикенда. Следобеда на 23 юни през града преминава парад на облечен

и в старинни костюми хора, а вечерта на централния площад Пиаца Кастело се пали голям огън, в центъра на който се слага дървена фигура на бик – символа на Торино. Когато пламъците достигнат ф

игурата, местните затаяват дъх в очакване в коя посока ще се срине фигурата. Ако е в посока на кралския дворец – годината ще е лоша, ако е в обратна посока – ще е добра.

Римини

Римини е най-предпочитаният морски курорт в северната част на Италия – място, което в съзнанието на италиа

В града можете да видите много останки от римското му минало, както и да се забавлявате в безкрайните му редици от барове, ресторанти и плажни атракции. Юни е добро време да хванете по-ниски цени.

 

 

 

Вале Д’Аоста

Вале Д’Аоста се пука по шевовете от туристи през зимата и през лятото, но през юни можете да се насладите на блажено спокойствие. Районът е перфектен за всякакви дейности, свързани с планините – преходи, каране на планински колела, скално катерене.

Селцето Гресоне е добра изходна база за опознаване на района, тъй като във всички посоки е заобиколено от долини и планински езера.

Вижте още

Едни от най-красивите острови в света

leni

Хотелите в планината- резервирани ли са до края на летния сезон?

viktoria

Наредбата за шума в Несебър отива на съд

ivan

Напишете коментар