Invest Build Media
Туризъм

Има подозрение кой е майсторът на графити Банкси

Под псевдонима на най-известния и загадъчен графити художник в света – Банкси, може да се крие британският музикант, певец и член на легендарната група „Масив атак“ – Робърт 3D дел Ная, пише в. „Дейли мейл“.

Разследващият журналист Крейг Уилямс, който е автор на хипотезата дори твърди, че има по-солидни доказателства, защото датите и посещенията на групата „Масив атак“ съвпадат с раждането на нови графити по стените на определени сгради, посочва сайтът Artprice.com.

Съвпаденията не са малко, за да могат да бъдат смятани за чиста случайност. Дел Ная е от Бристол и съответно може да има нещо общо с името на твореца.

Появи се и теорията, че Банкси не е един човек, а група от хора, които действат по определен график. Самият Робърт 3D дел Ная обаче все още не е коментирал това твърдение и отказва коментар по темата.

Кой стои зад псевдонима Банкси и каква е самоличността му е въпрос, който стои от години.

„Масив Атак“ (Massive Attack) е британско трип-хоп дуо от Бристол. Имат издадени 4 студиийни албума и два филмови саундтрака. Стилът им е комбинация от джаз, хип хоп, рок и електронна музика. Техни парчета са използвани от много холивудски филми и сериали като „Матрицата“, „Бягство от затвора“, „Западното крило“, „Д-р Хаус“ и др.

Историята на групата започва през 1983 г. с появата на The Wild Bunch, една от най-ранните и най-успешни формации, стъпвали някога на британска сцена. В средата на 80-те двама от членовете на The Wild Bunch – Andrew Vowles (Mushroom) и Grant Marshall (Daddy G) – се събират с местния автор на 3D графити Робърт дел Ная, за да дадат началото на „Масив Атак“ през 1987 г.

robert-3d-del-naya massive-attack

Вижте още

60% от туристите идват в София, защото градът им е интересен

ivan

Забраняват купоните в Airbnb-та

leni

Хотелска служителка в Слънчев бряг твърди, че е пребита от шефа си

ivan

Напишете коментар