Invest Build Media
Строителство

Двата етапа на ремонтни дейности в Южния парк на София струват 2 млн. лв.

Над 2 млн. лева е стойността на двата етапа на ремонтни дейности в Южен парк. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонтните дейности в Южния парк. „

Тази година заложихме ремонта на последния 4-ти вход откъм бул. „Гоце Делчев”. Проектът е на два етапа. Първият се изпълнява в момента. Използваме здравите плочи от пл. „България” пред НДК, така че тук не даваме пари за допълнителен гранит. Заедно с алеите се изгражда и осветление. Предстои и вторият етап, който още тази година ще се реализира – около 27 дка алейна мрежа”, допълни тя.

„Изпълняваме изключително мащабна програма за възстановяване, реконструкция и изграждане на нови паркови пространства. Затова сме заложили сериозен финансов ресурс. В момента се работи над 6 обекта – в Западен парк, работи се върху изграждането на парк „Въртопа“” в ж.к. „Младост”, в градините „Кристал” и „Св. Климент Охридски”, в градината в кв. „Княжево”. Предстои работа по още 9 обекта. Ще бъдат ремонтирани градината на ул. „Черковна”, градинката срещу СМГ, парк Заимов, градината на Св. Седмочисленици, градинката пред Двореца на децата, в Борисовата градина, в парк Дружба, старта на втория етап на изграждането на парк „Възраждане” и втория етап от реконструкцията на Северен парк”, допълни кметът на София.

През последните години успяхме да обновим 80% от площадките в парковете, съобщи още кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Вече са гласувани 5 млн. лева от приватизационния фонд за нови детски площадки. Амбицията ни е до края на следващата година да можем да обновим 100% от площадките в парковете и градините. Инвестираме средствата от продажбата на Общинска банка в проекти, които пряко засягат живота на хората в кварталите. Така, че общо 24 млн. лева са средствата, които се влагат тази и следващата година в паркове и детски площадки. Над 13 млн. лева са за тези 15 паркове и градинки, които споменахме като 10 млн. са по ОП „Региони в растеж“, допълни още Фандъкова.

Вижте още

Възстановяват програмата за енергийна ефективност

ivan

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна продължава през пролетта

admin

2,2 млн. лв. ще струва нов мост над р. Бели Осъм и пътна връзка за Троянския манастир и Орешак

ivan

Напишете коментар