Invest Build Media
Инвестиции

Чакалнята на еврото няма да повлияе пазара на недвижими имоти, смятат експерти

Влизането на България в т. нар чакалня на еврозоната няма да се отрази на пазара на недвижими имоти. Това каза пред БНР председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, който откри в Бургас четвъртото изложение на най-големите фирми от бранша.

„Преминаването в евро няма да повлияе. По-скоро ще бъде позитивно. Лихвите ще бъдат по-атрактивни“, каза Добромир Ганев: „В края на годината се очаква леко завишаване на лихвените проценти, но то няма да е толкова сериозно. Централната банка се обърна към гражданите да имат предвид това покачване, което може да се отрази на бъдещи месечни плащания „.

Пазарът за първото тримесечие е много активен. Отчита се ръст 20 процента на сделките, отбеляза още Ганев. Най-търсени са двустайни апартаменти. Те са предпочитани както от млади български семейства, така и от руснаците, обясни Лариса Костадинова – управител на една от големите фирми:

„Имат възможност да останат тук да живеят постоянно. Преди нямаха такава – граждани на Русия, Израел, Казахстан и Украйна“.

Вижте още

Бизнесът притиснат да спази срока за смяна на касовите апарати

ivan

Градският транспорт в страната ще бъде модернизиран с още 290 млн. лв.

ivan

София планира да вложи 800 хил. лв. в детско-юношеския спорт през 2018 г.

ivan

Напишете коментар