Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

ЕАСА България участва в Европейската студентска архитектурна асамблея

Между 23 юли и 4 август в Риека, Хърватска ще се проведе 38-та Европейска студентска архитектурна асамблея с тема: представката “RE:”. RE цели да фокусира вниманието върху съществуващото и чрез него да обърне поглед към бъдещето. Разследването на нови измерения на функционалността ще спомогнат за намирането на стойност, смисъл и потенциал в безкрайните количества отпадъци във всичките им форми – отпадъчен материал, изоставени пространства, загубено време.

В Асамблеята ще участват 700 студенти по архитектура и близки дисциплини от 50 страни в Европа. Събитието е едно от най-мащабните по рода си, продължава в рамките на две седмици като включва лекции, конструктивни, теоретични и медийни работилници, както и други културни и архитектурни начинания. Основният фокус в многопластовата и динамична образователна програма е върху локални социални и пространствени проблеми.

България ще бъде представена в Асамблеята от локалното звено на мрежата на ЕАСА* – „ЕАСА България. 23 студенти от четири университета по архитектура у нас ще се включат активно в събитието. Българският колектив ще участва и в лекционната сесия на Асамблеята, ръководейки дискусионен панел ЕАСА Форум – курирана платформа за архитектурно образование.

Участието на ЕАСА България в 38-та Европейска студентска архитектурна асамблея е част от проекта INCM Витоша 2018.

INCM Витоша 2018 – 29-та Международна Среща на Националните Координатори на ЕАСА ще се проведе на Витоша между 10-21 октомври под темата Приемственост. Събитието е кулминация на амбициозна целогодишна програма от образователни, културни и доброволчески дейности, която среща студенти, млади архитекти, специалисти и доброволци.

Чрез публични лекции, дебати, изложби, акции и работилници, проектът INCM Витоша 2018 цели да покаже потенциала на планината Витоша и възможностите на студентската архитектурна общност у нас в посока социален активизъм и устойчиво развитие на заобикалящата ни средата.

Вижте още

Английско село изненада с най-уютната автобусна спирка

ivan

Кога ще е готова третата линия на метрото?

Направиха триизмерна реконструкция на погребания от вулкан град Помпей

admin

Напишете коментар