Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Иванна Шмелева представя „Архитектурни орнаменти“ в галерия ЛИК

Галерия ЛИК организира изложба на Иванна Шмелева, под заглавие „Архитектурни орнаменти“. Изложбата – живопис и графика – ще се проведе от 18 до 27 юли, като откриването е на 18 юли (сряда) от 18.30 ч. в галерията на ул. Лайош Кошут 37, София.

Галерия „ЛИК“ представя за втори път изложба на Иванна Шмелева. В експозицията е представена сбирка от графични и живописни творби, създадени от Иванна през няколко предишни години. Картините на художничката изобразяват пейзажи и архитектурни забележителности на Санкт-Петербург, Минск, Гомел, София, Бишкек и други градове. Част от творбите са изработени с присъщия й непосредствен живописен маниер, с използване на открити и ярки цветове. Другите – напротив се отличават с графичен характер.

По образование авторката е архитект-дизайнер, затова тя обръща много внимание на градските и архитектурните пейзажи.

Иванна Шмелева е участник в различни конкурси и изложби, притежател е на награда от Съюза на дизайнерите в Русия за най-добра архитектурна графика. Тя има поредица от самостоятелни изложби в различни държави. През 2015 г. в Деня на славянската писменост и култура, в Националния музей на Казахстан в гр. Астана, бе проведена изложбата „Страната България“, в която бяха показани графики на авторката. Изложбата бе организирана от Министерството на културата на Казахстан и Българското посолство в Казахстан.

В България авторката организара пет самостоятелни изложби. В галерия «ЛИК» в София през лятото на 2017 година, се състоя самостоятелната изложба на художничката, «Магията на цветята».

Изложбата «Архитектурни орнаменти» включва  33 творби.

Вижте още

Плетените мебели в градината – добра идея ли са?

viktoria

Откриха нов Сънсет аквапарк в Поморие

admin

Раздадоха наградите на Академия ГРАДЪТ 2016

admin

Напишете коментар