Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Пускат на пазара лук, който не предизвиква сълзи

Учени представиха нов сорт лук, който не предизвиква сълзене при рязане, съобщава Нова ТВ.

Специалният зеленчук, вече известен като „Smile Ball”, съдържа изключително малко от ензимите, които ни карат да „плачем”. Освен това, лукът е сладък като плод, казват откривателите му.

Продажбата на непознатия до момента лук в магазините в Япония ще започне тази есен. Цената му ще бъде два пъти по-висока от тази на неговия добре познат събрат.

Разработването на нелютящия лук е резултат от 20-годишен труд на експерти, работещи за японска компания за производство на храни. За откритието си екипът получи и Нобелова награда за химия през 2013 г.

А, докато новият лук стигне и до българския пазар, можете да прилагате различни трикове, за да не плачете, режейки традиционния сорт от зеленчука. Видеото по-долу съдържа шест съвета за това как да спрем сълзите. Те са поставянето на лука в хладилник за минимум 5 минути преди рязане, потапянето му в съд с вода, паленето на свещ в близост до дъската за рязане, поемане на въздух през устата с изплезен език по време на рязането, рязане до отворен прозорец или работещ вентилатор и носенето на големи, добре прикриващи очите очила.

Вижте още

Експерт от БАН: България поразява с масовото присъствие на паметници от комунизма

admin

„Сервиз за пейки“: Анонимни добротворци тунинговат пейки

leni

Варна покани победители в конкурс да изготвят инвестиционен проект за новата градска библиотека

admin

Напишете коментар