Invest Build Media
Строителство

Система за зелен ток показват за първи път на техническия панаир в Пловдив

Уникална система, която намалява разходите за ел. енергия до 8 пъти, ще бъде представена за първи път в България по време на Международния технически панаир в Пловдив от 26 септември до 1 октомври 2016 година. Тя е един от хитовите експонати на специализираната изложба „Енеко“.

Системата осигурява целогодишно затопляне, охлаждане и гореща вода, като черпи енергия от слънцето, въздуха и почвата. Загубата на топлина е минимална, тъй като се прилага слънчево-въздушен топлоприемник, който е единствен в света. Изобретението на финландската компания PolarSol може да се използва в промишлени, жилищни, селскостопански и обществени сгради. Инсталацията произвежда най-евтината енергия и е екологично чиста, твърдят изложителите от фирма „Хибридни енергоспестяващи системи“.

Това е една от многото иновации, подобрявящи енергийната ефективност, които ще бъдат демонстрирани на Международния технически панаир. Нови видове термопанели и хидроизолации ще бъдат показани и в специализираната изложба „Стройтех“.

Тя се очертава като една от най-силните в рамките на деловия форум Нарастващите продажби на жилища, както и активното реновиране на панелните сгради пораждат по-голямо търсене на дограми, изолации, бои и други строителни материали, на инструменти и техника, а на Есенния панаир може да се види широка гама от тези изделия.

Компании от Турция, Русия и България ще представят бетон възли и съоръжения. Голяма част от изложителите предлагат технологии, техника и конструкции за изграждане на различни видове сгради.

Участват и фирми за тежка строителна механизация. Най-атрактивни са 40-тонните машини за събаряне на здания, които се очаква да бъдат сред експонатите. Подготвя се и дебют на техника от Китай. Сред изложителите е и най-големият полски производител на съоръжения за направа на канали.

По-богат ще е асортиментът от изкуствени и естествени настилки, включително егейски мрамор от Гърция. За първи път ще бъде показан италиански прозрачен камък за облицовки с осветление.

Наред с новостите в строителството, посетителите на ЕСЕН 2016 ще видят за първи път изложба за роботи и роботизирани системи „Робохайтех“ и специално обособена зона за агротехника. Гостите отново имат възможност да се запознаят с последно поколение изделия от областта на машиностроенето, електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. Очаква се броят на посетителите от България и Европа да достигне 40 000.

Вижте още

Заповеди на кмета на Младост за спиране на строежи били незаконни

ivan

Отварят някои булеварди на София, други ще затворят за ремонт

ivan

Разрешиха строежа на 220-метровата Парадайз тауър в София

ivan

Напишете коментар