Invest Build Media
Имоти и строителство

Система за зелен ток показват за първи път на техническия панаир в Пловдив

Уникална система, която намалява разходите за ел. енергия до 8 пъти, ще бъде представена за първи път в България по време на Международния технически панаир в Пловдив от 26 септември до 1 октомври 2016 година. Тя е един от хитовите експонати на специализираната изложба „Енеко“.

Системата осигурява целогодишно затопляне, охлаждане и гореща вода, като черпи енергия от слънцето, въздуха и почвата. Загубата на топлина е минимална, тъй като се прилага слънчево-въздушен топлоприемник, който е единствен в света. Изобретението на финландската компания PolarSol може да се използва в промишлени, жилищни, селскостопански и обществени сгради. Инсталацията произвежда най-евтината енергия и е екологично чиста, твърдят изложителите от фирма „Хибридни енергоспестяващи системи“.

Това е една от многото иновации, подобрявящи енергийната ефективност, които ще бъдат демонстрирани на Международния технически панаир. Нови видове термопанели и хидроизолации ще бъдат показани и в специализираната изложба „Стройтех“.

Тя се очертава като една от най-силните в рамките на деловия форум Нарастващите продажби на жилища, както и активното реновиране на панелните сгради пораждат по-голямо търсене на дограми, изолации, бои и други строителни материали, на инструменти и техника, а на Есенния панаир може да се види широка гама от тези изделия.

Компании от Турция, Русия и България ще представят бетон възли и съоръжения. Голяма част от изложителите предлагат технологии, техника и конструкции за изграждане на различни видове сгради.

Участват и фирми за тежка строителна механизация. Най-атрактивни са 40-тонните машини за събаряне на здания, които се очаква да бъдат сред експонатите. Подготвя се и дебют на техника от Китай. Сред изложителите е и най-големият полски производител на съоръжения за направа на канали.

По-богат ще е асортиментът от изкуствени и естествени настилки, включително егейски мрамор от Гърция. За първи път ще бъде показан италиански прозрачен камък за облицовки с осветление.

Наред с новостите в строителството, посетителите на ЕСЕН 2016 ще видят за първи път изложба за роботи и роботизирани системи „Робохайтех“ и специално обособена зона за агротехника. Гостите отново имат възможност да се запознаят с последно поколение изделия от областта на машиностроенето, електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. Очаква се броят на посетителите от България и Европа да достигне 40 000.

Вижте още

Системи за контрол на достъпа Hörmann: Мобилна преграда за блокиране достъпа на превозни средства OktaBlock

leni

Регионалният министър положи първа копка на нов корпус на УНСС

ivan

Строят електропровод Добруджа-Бургас

ivan

Напишете коментар