Invest Build Media
Туризъм

С 31% се увеличили израелските туристи в България през периода януари-май

Отчитаме над 31 на сто ръст на израелските туристи за петте месеца на 2018 г. България може да предложи много повече от слънце, море и забавления. Благодаря на министъра на туризма Николина Ангелкова, че развива културния туризъм и прави такива забележителности по-достъпни както за израелски туристи, така и за всички посетители на страната. Това е казала Ирит Лилиан, посланик на Израел на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от министерството.

Отчитаме 31,8 на сто увеличение на израелските туристи за периода януари – май 2018 г. спрямо същия период на миналата година, като общо посещенията надвишават 73 хил. За последните десет години броят на израелските туристи в   България е нараснал с почти 90 на сто от 97 хил. туристи през 2008 г. до над 178 хил. гости през 2016 г. и повече от 208 хил. посетители за 2017 г., е заявила министър Ангелкова по време на срещата. За миналата година Израел се нарежда на 12-о място сред топ пазарите за входящ туризъм в България. В разговорите е участвал и изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров и представители на израелски туроператори.

Министърът е казала още, че се води последователна политика за привличане на все повече израелски посетители, като се разработват специални продукти, съобразени с търсенето. Откроява се тенденцията, че по-голямата част от гражданите на Израел идват в периода от май до октомври, което означава, че туристите не идват само на море, а търсят възможност за кратка почивка, отдих и разглеждане на забележителностите на страната ни, обясни министър Ангелкова.

Предвид огромната важност на израелския пазар за България, Министерството на туризма редовно участват на туристическото изложение IMTM в Тел Авив. Преди срещата си министър Ангелкова, Ирит Лилиан и кметът на Поморие Иван Алексиев са посетили античната гробница край Поморие. Израелският посланик е била впечатлена от българската култура, природа и обичаи, като двете страни са се споразумели гробницата да бъде включена към маршрутите на израелските туроператори.

Вижте още

Български информационен туристически център отвори врати в Токио

admin

20% отстъпка за билети през есента предлага Райънеър

ivan

Габриела Кирова и Зий Ребело короноваха Мис Обзор

ivan

Напишете коментар