Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Проучват за находища на злато край Хасковски минерални бани

В района на Хасковските минерални бани се извършват проучвания за находища от злато. Фирми, които са сключили концесионни договори с Министерството на икономиката, преработват по 20 тона руда на ден. В рудниците са наети 230 души от селата.

Три фирми правят проучванията за добив на злато в района на Минерални бани. На рудник „Чал“ работят 230 души, обяснява началникът Пламен Кехайов.

Работим изцяло с местни кадри от околните села, добиваме златоносна руда. Дневният добив ни е 200 тона. Съдържанието на злато в тон руда е около грам и половина, максимум до два грама, каза Кехайов.

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер: „Най-важно за нас е, че мъжете в община Минерални бани са заети в рудодобива и заплатите са изключително добри. Ако държавата малко промени начина на споразумение по конституционния договор и да влизат повече пари в хазната на общините, това ще допринесе за процъфтяването на общини, където ние имаме такива полезни изкопаеми.“

Фирмите, които работят в района, подпомагат общината като досега са дали средства за подобряване на инфраструктурата и ремонт на здравната служба.

Вижте още

Провали се сделката между Инерком и ЧЕЗ за българските активи на дружеството

ivan

Тръгва сделката за покупка на американските изтребители F-16

ivan

У нас се инвестира изгодно в имоти за отдаване под наем

admin

Напишете коментар