Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

10 офиса на НАП са с нови банкови сметки от 1 август

Десет офиса на НАП имат нови банкови сметки за плащане на данъци, осигуровки и други публични вземания от днес (1 август). Промяната се налага заради вливането на СИБАНК в Обединена българска банка, в които приходната администрация е поддържала сметки досега.

По новите сметки ще се нареждат плащания от граждани и юридически лица с регистрация във всички офиси на НАП в град София, включително регистрираните в „Средни данъкоплатци и осигурители“, както и офисите  София-област, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол. Няма промяна в банковите сметки на останалите офиси на приходната агенция.

Ползвателите на  електронната услуга за плащане на задължения към НАП, достъпна в Портала за е-услуги на НАП  ще могат да продължат да плащат без такси по електронен път. Запазва се и възможността за плащане без такса на ПОС терминал във всички структури на НАП.

Всички клиенти на НАП, засегнати от промените ще получат съобщение по електронната поща, допълват от приходната агенция. Номера на сметки няма да бъдат посочвани в кореспонденцията по имейл от съображения за сигурност. Информация за новите сметки е  публикувана на сайта на приходната администрация, в рубриката „Плащане“, подрубрика „Банкови сметки“.

За допълнителна информация клиентите на НАП могат да се обърнат към колцентъра на агенцията на телефон 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg

Вижте още

Китайски мобилни гиганти в съюз срещу Google

leni

Менда Стоянова: Данъците ще вървят нагоре като обем, не като ставка

ivan

4700 предприятия в България определят себе си като социални

ivan

Напишете коментар