Invest Build Media
Строителство

Стартира ремонтът на бул. България в София

Започна активна работа по бул. „България“, в участъка между бул. „Акад. И. Е. Гешов“ и ул. „Гоце Делчев“, при платното в посока „Бояна“. Там вече се извършва фрезоване на настилката, като тя ще бъде напълно подменена. Очаква се цялостната рехабилитация да бъде направена за две седмици и половина. През този период за преодоляване на големия трафик в зоната е препоръчително да се използва градският транспорт или обходен маршрут през бул. „Черни връх” или „Цар Борис III”.

Ремонтните дейности започнаха и по булевардите „Васил Левски“ и „Арсеналски“, като движението и по двата булеварда няма да се спира, а ще се осъществява само в едното платно. При бул. „Васил Левски” се ремонтира участъкът от Ректората до паметника „Васил Левски”. Там се очаква за около две седмици всяко от платната да бъде ремонтирано, като откъм Националната художествена академия ще се смени и тротоарната настилка.

Тече последният етап и от ремонта на бул. „Христофор Колумб”. След това строителните дейности се пренасят на Източната тангента – от кръговото кръстовище под моста за летището до квартал „Христо Ботев”, където ще се направи цялостна рехабилитация на настилката.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” пък ще приключи в края на октомври. Целта е за първия учебен ден всички основни ремонти в София да са приключили.

Вижте още

Строителната продукция – все още около най-ниската си стойност у нас

admin

Президентът Радев проведе среща с Камарата на строителите

ivan

Прокуратурата нареди незабавно укрепване на тютюневите складове

admin

Напишете коментар