Invest Build Media
Имоти и строителство

Искат от министър Павлова мораториум върху застрояването на парк Бедечка

Групата „Запазете Бедечка“ от Стара Загора изпрати писмо до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, в което настоява за спешен мораториум върху строителството на цялата територия на парка и запазване на зелените площи от унищожаване.

В писмото природозащитниците посочват, че решението за приемане на подробния устройствен план, който разрешава застрояване на част от парка, както и други, особено това за актуализацията на Общия устройствен план в частта му за „Бедечка“, са приети при множество нарушения на закона и в конфликт на интереси.

Затова те искат ревизия на общия и на подробния устройствен план и намиране на трайно решение на конфликта между собствениците на земи в парка и гражданите на Стара Загора. В писмото още се припомня 13-годишната история на казуса и хронологията на вземане на решения от няколко общински съвета.

Повече от 6 месеца групата „Запазете Бедечка“ събира стотици документи и множество данни за скандални законови нарушения и конфликт на интереси. Преди дни главният архитект на Стара Загора Иван Кирчев подаде оставка, след като кметът на града му я поиска. Повод затова е фактът, че неговата съпруга се оказа водещ проектант на сградите, които вече започнаха да се издигат в северната част на парка.

Вижте още

Трима кандидати искат да строят в София тех парк

ivan

Център за Младежи в Риск

admin

В центъра на София няма да се строят сгради по-високи от 50 метра

ivan

Напишете коментар