Invest Build Media
Имоти и строителство

Започна фрезоването и почистването на настилката в участък от пътя Своге-София

Днес следобед започна фрезоването на пътната настилка в участъка от път II-16 Своге- София. Това е в отсечката от водостока, преди пътния инцидент до моста над река Лесковдолска (от км 54+220 до км 54+690). За започване на предвидените ремонтни дейности АПИ трябваше да получи необходимите разрешения от разследващите органи. Следователите днес взимаха проби от мантинелите в отсечката.

Фрезоването и почистването на трасето се налага да продължи и утре. Дейностите се извършват без спиране на движението в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост предвид извършващите се строителни работи.

След като приключи фрезоването – в сряда (5 септември), ще започне преасфалтирането и движението по път II-16 Своге-София ще бъде спряно. Обходните маршрути за леките автомобили са път II-81 София-Монтана и след това път III-164 Своге-Искрец-Бучин Проход.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград.

Вижте още

Регионалният министър даде разрешение за строеж на Хемус между Ябланица и Боаза

ivan

Парламентът може да удължи срока за строителство по Черноморието

ivan

Лиляна Павлова: Рискуваме пари от ЕС заради спирането на процедурата за тунел „Железница“

ivan

Напишете коментар