Invest Build Media
Строителство

Започна фрезоването и почистването на настилката в участък от пътя Своге-София

Днес следобед започна фрезоването на пътната настилка в участъка от път II-16 Своге- София. Това е в отсечката от водостока, преди пътния инцидент до моста над река Лесковдолска (от км 54+220 до км 54+690). За започване на предвидените ремонтни дейности АПИ трябваше да получи необходимите разрешения от разследващите органи. Следователите днес взимаха проби от мантинелите в отсечката.

Фрезоването и почистването на трасето се налага да продължи и утре. Дейностите се извършват без спиране на движението в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост предвид извършващите се строителни работи.

След като приключи фрезоването – в сряда (5 септември), ще започне преасфалтирането и движението по път II-16 Своге-София ще бъде спряно. Обходните маршрути за леките автомобили са път II-81 София-Монтана и след това път III-164 Своге-Искрец-Бучин Проход.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград.

Вижте още

Показаха готовността на НДК да посрещне гостите за европредседателството

ivan

Махат оградите от целия площад „Славейков“

ivan

Собственичка остави цял блок без един саниран апартамент

ivan

Напишете коментар