Invest Build Media
Строителство

Нов асфалт и маркировка има на опасния участък от пътя Своге-София

Снимка: АПИ

Участъкът от път II-16 Своге-София, където стана ужасяващата катастрофа със 17 жертви, е с подменен износващ асфалтов пласт и с шумяща маркировка за повишаване безопасността на движение. Обновена е  отсечката от водостока, преди пътния инцидент, до моста над река Лесковдолска.

През следващата седмица започва одит по пътната безопасност и преглед на цялостното състояние на близо 82-километров участък на второкласния път през Искърското дефиле от лицензирани външни одитори по пътна безопасност. Въз основа на техните заключения ще бъдат взети решения какви допълнителни ремонтни дейности трябва да бъдат предприети и мероприятия, свързани с повишаване безопасността на движение, включително и с поставянето на допълнителни ограничителни системи и пътни знаци.

Според Правилника за прилагане на Закона за пътищата – чл. 48, т. 1, „б“, в урбанизираните територии за населените места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за поддържането на платното за движение – т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на конкретната община са тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение на републиканските пътища в границите на населените места, съобщават от АПИ.

Вижте още

Целият живот на сградите може да бъде проследен с електронен паспорт

leni

Регионалният министър: Нужни са ни модерни летища, пристанища, жп и пътища

ivan

Милениалите ще движат пазара на недвижими имоти

leni

Напишете коментар