Invest Build Media
Инвестиции

София пак е домакин на форума за дигитални финанси #NEXT DIFI 2018

За трета поредна година #NEXT DIFI 2018 ще събере водещи експерти от банковия и финансовия бранш на 28 септември 2018 г. Акцентите тази година са върху навлизането на блокчейн технологиите във финансите и поглед към дигиталните иновации, които ще формират бъдещето на сектора.

Над 47% от инвестициите в българските банки се заделят за дигитални технологии, за иновации, за технологични проекти, за усъвършенстване на сигурността във финансовите системи. Това стана ясно от изказванията на участниците във второто издание на форума за дигитални финанси, организиран от b2b Media.

В последните две години в света в сектора на т. нар. FinTech са привлечени 12 млрд. долара, докато преди 14 години финансирането е достигало едва 1 млрд. долара.

„FinTech услугите предлагат много възможности за България и може да се превърне в добавената стойност за индустрията и да привлече допълнителни приходи, да запази клиентите си, да обогати палитрата си от финансови услуги и продукти, като ги направи по-персонализирани за специфичните нужди на клиентите“, коментира развитието на сектора евродепутатът Ева Майдел, която отново ще е сред лекторите на събитието на 28 септември 2018 г.

По думите ѝ България има много сериозен потенциал да се конкурира на европейско и световно равнище в сферата на информационните технологии.

Къде точно се крие потенциалът за развитие, ще стане ясно по време на NEXTDIFI 2018!

Вземете своята ранна регистрация сега на –  https://difi.b2bmedia.bg!

Ранните регистрации са до 15 септември 2018 г.

Партньори на събитието: БАКБ, А1, EBF, Manifesto.bg, БАИТ, BVCA, БДВО, BAPRA, Sopharma Business Towers, Предприемач, Expressonews, Publics.bg, 3Con, H2H Communication, списание BusinessLady, EventsPro, Pure Water, Софтуни, BNI, OS University, Offisphera, Cross.bg, Legalno.bg, Sofiainfo.bg, Българо-румънската търговска камара.

Вижте още

Регистриран е най-големия спад на БВП в Германия от 1970г. насам

leni

Сериозен недостиг на квалифицирани кадри регистрират у нас от 2011 г. насам

ivan

15 000 електронни магазина са декларирани в НАП

ivan

Напишете коментар