Invest Build Media
Имоти и строителство

Редица столични квартали ще ползват метрото още идната година

Осем станции от столичното метро са готови, а се очаква след въвеждането им в експлоатация то да бъде ползвано от половин милион души всеки ден. Това съобщи пред БНТ директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

„Строителството на третия метродиаметър е разделено на два етапа. Общо се изграждат 12 км с 12 метростанции, от които в първия етап 8 км с 8 метростанции от бул. „Владимир Вазов“ през центъра до „Красно село“. Той е в доста напреднала фаза като около 74% от строителството е изпълнено. Първите станции, през които е минала тунелопробивната машина вече са в почти завършени конструкции и започва работа по монтаж и оборудване и на довършителни работи. Има още 2 станции, през които трябва да премине машината“, уточни Братоев.

„Пускът на първите 8 км е есента на 2019 г., но вероятно ще бъде разделена на два подетапа – от Попа до „Красно село“ и от Попа до „Владимир Вазов“, тъй като искаме да изпреварим по посока „Красно село“ понеже вече машината е освободила трасето. Вторият етап, който е от „Красно село“ до „Овча купел“ е 4 км с 4 метростанции и трябва да бъде завършен в началото на 2020 г.“, каза шефът на „Метрополитен“.

Вижте още

Строеж край двора на училище предизвика протест на родители и учители

ivan

ДНСК спира за постоянно след седмица строителството на сградата „Златен век“

ivan

МРРБ търси строител на нови 16,5 км от магистрала Хемус

admin

Напишете коментар