Invest Build Media
Инвестиции

В София заработи лаборатория за иновации

Новата лаборатория за иновации на Столична община вече е отворена, съобщи заместник-кметът Дончо Барбалов. Тя е създадена по проект „Разкриване потенциала на младите хора за бизнес и социални иновации в Дунавския регион” (New Generation Skills), съфинансиран по Програма „Дунав 2014 – 2020“. В лабораторията за иновации ще бъдат предоставяни обучения, консултации и менторство на младите хора на възраст между 15 – 29 години за насърчаване на младежките иновации и предприемачество.

Услугите ще бъдат предоставяни в партньорство с Асоциацията за развитие на София. Лабораторията е разположена на ул. „Сердика“ № 1 , етаж 3, в Столична библиотека – филиал „Сердика“.

Първият работен семинар с международно участие, който се проведе в новата лаборатория събра представители на проектния консорциум, който включва Белград, Сърбия и Марибор, Словения, както и местни заинтересовани страни – общински институции; организации (представляващи местната младеж и образование) и бизнес сектора.

Основен акцент на срещата бяха изпълнените дейности по проекта, както и добрите практики за стимулиране на младежкото предприемачество на Столична община, включително разработеният План за действие по проект NewGenerationSkills.

Вижте още

Цените на водата и природния газ се увеличават от 1 януари

ivan

Фандъкова: Преди 10 години дължината на метрото беше 10 км, днес е 42 км

ivan

Масово теглене на безлихвени кредити за погасяване на стари дългове

viktoria

Напишете коментар