Invest Build Media
Инвестиции

НСТС единодушно одобри пакет от промени на данъчни закони

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно одобри пакет от промени на данъчни закони, каза пред репортери в министерския съвет Валери Симеонов, вицепремиер  и председател на НСТС.

Пакетът включва Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за доходите на физическите лица, Закона за местните данъци и такси, Закона за счетоводството, Закона за ДДС и други.

Всички участници в заседанието се обявиха за облекчаване на предложението за финансов одит за малки  предприятия с персонал до 50 души, според вида на фирмата. Валери Симеонов каза, че в сряда, когато МС ще гледа  пакета от данъчни промени, ще предложи облекчаване на условията за финансов одит, който би натоварил  около 6500 фирми с приблизително 13 милиона лева годишно.

Представители на работодателските организации и на синдикатите  имаха и забележки относно предлаганите по-високи  екологични такси за старите автомобилите  и за отпадане на облекчението за наличието на  катализатор за изгорелите газове на колите. Представители на синдикатите поискаха да се въведе необлагаем минимум върху доходите и различна ставка на ДДС за храните и стоки от първа необходимост, а от работодателските организации остро възразяват срещу обсъжданата възможност максималният осигурителен доход да се вдигне от 2600 на 3000 лева.

Снимка: Нова телевизия

Related posts

Столичната община готви продажбата на Общинска банка

ivan

Посланикът на Италия: Членството в еврозоната носи стабилност

ivan

По 40 лв. добавка ще получат за Великден над 1,2 млн. пенсионери

ivan

Leave a Comment