Skip to Content

Голям интерес към семинар на Обучителен център „Темида“ за киберсигурността

При изключително засилен интерес се проведе организираният от Обучителен център „Темида“ еднодневен специализиран семинар на тема “Киберсигурност. Нов закон за киберсигурността. Превенция и защита от хакерски атаки”.

Участниците в обучението имаха възможността да получат практически знания и умения относно новата правна уредба в областта на киберсигурността, които ще предпазят техния бизнес от неблагоприятни правни последици, както и да разберат какви са предизвикателствата, рисковете, възможностите и ефективните мерки за справяне с хакерските атаки.

Пред тях беше разяснено детайлно какви са мотивите за създаване на Закона за киберсигурност, какви са общите положения на новата правна рамка, каква е ролята на ДАЕУ, МО, МВР и ДАНС, какво е стандартизация и доброволно уведомяване.

Представени бяха още административно наказателните разпоредби и размерът на глобите, предвидени в новата нормативна уредба.

Лекторско участие взеха Светлин Лазаров, началник сектор „Дигитални анализи и открити източници“ в отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП-МВР, Николай Цветанов и Лора Георгиева, Адвокатска кантора „Пенков, Марков и партньори”, и Вихрен Славчев, IT, изпълнителен директор на „Мнемоника“.

Be the First!

Leave a Reply