Invest Build Media
Инвестиции

На 30 април изтича срокът за плащане местните данъци и такси с 5% отстъпка

Понеделник, 30 април е последният срок, в който можете да платите местните си данъци за недвижими имоти и моторни превозни средства с 5% отстъпка. До края на април трябва да се плати и първата вноска за такса битови отпадъци, напомнят от дирекция „Общински приходи“.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице.

Както обикновено, по стар български обичай, много хора чакат последния момент за да се издължат. Затова и пред касите в районните поделения може да се образуват опашки. Ако решите да си спестите чакането, може да платите местните си данъци и такси по банков път, през касите на EasyPay или други финансови институции. Още по-лесно е това да стане през интернет страницата на Столична община https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations, ако вече имате издаден ПИН от общината. Плащане на местни данъци и такси може да се извърши и през страницата на НАП, ако имате издаден ПИК-код от приходната агенция.

Иначе сроковете за плащане на местните си данъци и такси на части, са следните:

– Данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.

– Такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

След тези дати, върху сумите започват да се трупат лихви.

Трябва да имате предвид, че ако имате стари задължения за минали години, внесените сега суми ще покрият първо тях, тъй като по закон плащането на местните данъци и такси става по реда на тяхното възникване.

Вижте още

Еврокомисията разреши на Петр Келнер да придобие Теленор България

ivan

Борисов: Ако в понеделник не стартира тол-системата, правим я държавна

ivan

Забраниха на търговци да подвеждат за цени и наличности на стоки в промоция

ivan

Напишете коментар