Invest Build Media
Туризъм и Екология

Нарисуваха българското знаме на 100-метрова стена в Сандански

Пет млади момичета от Сандански, които успяха да съберат 20 хиляди лева с поредица от благотворителни акции. Целта им – да видят българския трибагреник, изрисуван на 100-метрова стена, която се намира между две елитни училища в града. Идеята на момичетата е да събудят патриотичния дух сред младите хора, да ги провокират да вършат добри дела и да вярват в силите и възможностите си.

Момичетата са бивши възпитанички на гимназия „Яне Сандански“ – земеделската гимназия в града. 20-те хиляди лева, които успяха да съберат от дарения за пет месеца им стигнаха да построят наново 100 метровата стена, която имаше опасност да падне, и да реализират патриотичния си проект.

Лиляна Дерибанова: „В днешно време хората все повече забравят за нещата, които са се случвали преди нас и според мен това трябва да им се напомня всеки ден.“

Илиян Михайлов: „Това нещо го правим заради децата. Основната цел е да не напускат България, а да си я обичат и да си знаят историята.“

Освен българския трибагреник на стената са изрисувани образите на Георги Раковски, Васил Левски, Райна Княгиня и Христо Ботев. Може да се прочете и стихотворението „Аз съм българче“от Иван Вазов.

Жителите и гостите на Сандански са впечатлени от въздействието на изрисуваната стена и се надяват да бъде запазена чиста.

Вижте още

Виното продължава да измества ракията от трапезата на българина

ivan

Екологична катастрофа – тонове отпадъци на ВЕЦ на река Искър (СНИМКИ)

Хотелиерите планират намаляване на цените предвид по- ниския брой на туристи

viktoria

Напишете коментар