Invest Build Media
Строителство

Днес е крайният срок за подаване на оферти за магистрала Хемус

Днес изтича крайният срок за подаване на оферти за участие в обществената поръчка за изготвяне на проект и строителство на магистрала „Хемус“. Бъдещото строителство е обявено в участъка от Ябланица до Боаза. Отсечката е дълга 10 километра и ще струва близо 80 милиона лева.

Предишната поръчка беше прекратена от премиера Бойко Борисов, въпреки че бяха избрани изпълнители за близо 60 км от магистралата с обявена стойност от около 400 милиона лева.

Поради твърде високата цена, обявена от участниците в търга, между 800 хиляди и 1 милион лева, се предвиждаше препроектиране и стесняване на пътните платна, за да падне цената на магистралата.

Паралелно с търга за 10-те километра до Боаза върви препроектиране на още три участъка по 15 км – до разклона Плевен – Ловеч.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обясни, че строежът на магистралата ще продължи поетапно с пари от бюджета през следващите 4 години.

От агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха и търг за нов разпространител на винетките от първи януари, 2017-а година. Обществената поръчка е на стойност 20 милиона лева. Изпълнителят на договора ще зарежда дистрибуторските пунктове в продължение на 3 години и половина.

Според плановете на правителството в следващите години ще се разработи електронна система за платено преминаване по пътищата – с тол-такси за тежките автомобили и електронни винетки за останалите.

Вижте още

Падат ограниченията за движението на автомобили през тунел Витиня

ivan

Камарата на строителите поиска министерска оставка заради тунел „Железница“

ivan

Асфалтът на ремонтиран участък от Тракия ще издържа на температура до 50 градуса

ivan

Напишете коментар