Invest Build Media
Имоти и строителство

Днес е крайният срок за подаване на оферти за магистрала Хемус

Днес изтича крайният срок за подаване на оферти за участие в обществената поръчка за изготвяне на проект и строителство на магистрала „Хемус“. Бъдещото строителство е обявено в участъка от Ябланица до Боаза. Отсечката е дълга 10 километра и ще струва близо 80 милиона лева.

Предишната поръчка беше прекратена от премиера Бойко Борисов, въпреки че бяха избрани изпълнители за близо 60 км от магистралата с обявена стойност от около 400 милиона лева.

Поради твърде високата цена, обявена от участниците в търга, между 800 хиляди и 1 милион лева, се предвиждаше препроектиране и стесняване на пътните платна, за да падне цената на магистралата.

Паралелно с търга за 10-те километра до Боаза върви препроектиране на още три участъка по 15 км – до разклона Плевен – Ловеч.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обясни, че строежът на магистралата ще продължи поетапно с пари от бюджета през следващите 4 години.

От агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха и търг за нов разпространител на винетките от първи януари, 2017-а година. Обществената поръчка е на стойност 20 милиона лева. Изпълнителят на договора ще зарежда дистрибуторските пунктове в продължение на 3 години и половина.

Според плановете на правителството в следващите години ще се разработи електронна система за платено преминаване по пътищата – с тол-такси за тежките автомобили и електронни винетки за останалите.

Вижте още

Продължава ремонтът на бул. Христофор Колумб в София

ivan

Областната управа на София ще нищи проекта за „Парадайз тауър“

ivan

В София и Варна е над половината строителство в страната за 2020 г.

Напишете коментар