Invest Build Media
Строителство

1,5 млн. лв. за строеж на нова зала за художествена гимнастика отпусна кабинетът

Един милион и 500 хиляди лева ще се вложат в изграждане на зала, където да тренират националните отбори по художествена гимнастика. Правителството отпусна днес средствата на Министерството на спорта, което ще обяви обществената поръчка за изграждането.

Разширението ще е непосредствено до сегашната зала за тренировки на стадион „Раковски“ и се очаква залата да е готова до края на следващата година.

Илияна Раева, председател на българската федерация по художествена гимнастика каза, че новата зала е дългогодишна мечта.

„Това е един исторически ден за българската художествена гимнастика – да имаме зала, която да може да побере всички национални гарнитури и да можем да тренираме така, че нашите успехи не само да продължават, а да стават и по големи. Още килими, на  които състезателките много по добре и много по успешно да провеждат своите тренировки“, каза тя.

А капитанът на ансамбъла „Жени“ Симона Дянкова допълни:

„Това наистина е една огромна мечта. Сега сме по мотивирани от всякога и съм сигурна, че ще продължаваме да сме всеки ден  в залата да работим здраво и да не спираме да носим все по големи успехи за България. Благодаря много.“

Ансамбълът по художествена гимнастика благодари и подари на премиера златна топка с подписите си.

„Благодаря и на вас. Трябва да си изпълняваме ангажиментите си, иначе всички обичат да се снимат много, а като трябва да се построи зала, където трябва да се върши работа, малко мераклии се явяват“, отвърна Бойко Борисов.

Вижте още

1728 блока са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

ivan

Премахнаха ремонтните заграждения от площад „Гарибалди“

ivan

Нагласите и очакванията от строителството на АМ „Струма“ се обсъждат днес

admin

Напишете коментар