Invest Build Media
Без категория

Пускат нови 30 автобуса по линии 72 и 84 в София

Нови 30 автобуса тръгват днес по линии 72 и 84. Това обяви вчера кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на готовността за пускане на нови автобуси в столичния градски транспорт.

„В изпълнение на нашата визия за развитие на София като зелен град, за подобряване качеството на атмосферния въздух, предприехме в последните години изключително мащабна програма, която с десетилетия не се е случвала в града. Утре сутринта се пускат нови 30 автобуса, очакваме до края на годината да пуснем още 82 автобуса. 22 от тях вече са налични, оборудват се и може би до края на месеца, най-късно до началото на другия месец ще бъдат пуснати по други линии на градския транспорт“, коментира Фандъкова.

Тя отбеляза, че новите автобуси са нископодови, накланят се при спиране, за да може да е удобно на всички пътници, особено за хората с увреждания и майките с детски колички. „Климатизирани са и имат система за видеонаблюдения, така, че да бъдат безопасни. Мисля, че всички ангажименти, които сме предприели в това отношение, са изпълнени“, обяви кметът на София. „Започнаха да пристигат и съчленените автобуси, те са 60, които Столичният автотранспорт закупува. Очакваме 11 нови трамвая и пускането на първия участък на линиите на метрото до края на годината“, обясни тя.

Според нея това наистина са огромни инвестиции и сериозни резултати. „Те са важни на първо място, за да не се движат старите 30-годишни автобуси, каквито имахме по улиците на София. На второ място, хората да имат по-добри условия“, допълни столичният кмет. Фандъкова каза, че с въвеждането на новите автобуси се надява повече хора да използват обществения транспорт в града.

Попитана как се е стигнало до решението за това, по кои линии да тръгнат новите автобуси, тя отговори, че решението е на база анализи и проекти на столичния автотранспорт, заедно с комисията по транспорт.

Вижте още

Николина Ангелкова: Повечето полицаи това лято ще са на Слънчев бряг

ivan

Шеф Никола от „Хелс Китчън“ устрои звездна кулинарна битка – СНИМКИ

Шест от най-добрите програми за отслабване за годината на Ковид-19

Напишете коментар