Invest Build Media
Без категория

Шеф Никола от „Хелс Китчън“ устрои звездна кулинарна битка – СНИМКИ

Любимецът на зрителите на „Хелс Китчън“ шеф Никола Симеонов устрои звездна кулинарна битка по време на първия си обучителен курс.

12 участници бяха разделени на два отбора, а капитани им бяха най-красивата синоптичка Ева Кикерезова от БНТ и Мисис България Станислава Андреева. Двете дами се справиха като истински професионалисти в кухнята и много умело нахъсваха отборите си. Помагаха им учениците от 11 и 12 клас на Професионалната гимназията по туризъм, в чиято сграда на ул. „Дунав“ 30 се проведоха обученията. Темата бе „Италианска кулинария“ и участниците сготвиха най-вкусните домашна паста карбонара, ньоки с рукола, ризото с пуширани круши, аранчини и тортелини с ръчно направена рикота. На финала всички получиха сертификати и се снимаха с шеф Никола за спомен.

В обученията може да се включи всеки, който обича да готви, следващата дата е 24 октомври, като записването става в страницата Готви с шеф Никола Симеонов или на телефон 0888369133. Ники обещава и всеки път да кани и по две гост звезди, на които кулинарните умения не са им чужди. Обученията ще бъдат снимани наживо и ще се излъчват във ФБ страниците Никола Симеонов/Nikola Simeonov, Готви с шеф Никола Симеонов и в най-голямото ФБ списание ХайЛайф, където можете вече да видите видео и снимки от отминалите звездни битки.

„Идеята ми дойде след „Хелс Китчън“, когато много хора започнаха да ме търсят с най-различни кулинарни въпроси. Прекарвах доста време, отговаряйки им, и просто реших да създам свой курс за италианска кухня, тъй като почти цял живот съм работил в италиански ресторанти. За съжаление, заради Covid-19 излязохме в карантина и компенсирах с лайфовете във фейсбук. Те се приеха много добре и това ме мотивира още повече, когато се успокои положението покрай вируса, да направя курс, реален, далеч от виртуалното пространство, за да съм максимално полезен на интересуващите се от моите рецепти и съвети. За да предам най-големите тънкости за ястията, потърсих и партньорство с верига, която предлага най-висококачествени продукти, и много се зарадвах, че именно хипермаркети HIT, които отскоро са с ново име – HIT Max, и онлайн магазинът shop.gladen.bg, който предлага цялото им разнообразие от стоки, се отзоваха на поканата“ – разкрива завесата шеф Никола и допълва: „От малък се интересувам от готвене. А един ден мечтая да отворя ресторант със звезда Мишлен в България“.

Вижте още

Има ли скрити разходи при пътуванията и още въпроси към почивката ни

Продължава ремонтът по ул. Каменоделска, полагат релси

ivan

От днес в Англия е в сила пълна карантина

Напишете коментар