Invest Build Media
Туризъм

Най-скъпите предястия в света се ядат с ръце

Предястието е онази част от менюто, която често пропускаме или на която обръщаме внимание на специални поводи.

Когато се сблъскате с четиристепенно меню, то очаквайте второто нещо, което да бъде сервирано пред вас, да бъде предястието. То се сервира преди основното и в много от случаите е студен ордьовър. Обикновено е такова, че да бъде „изядено с ръка“ или с минимално използване на прибори, пише БГНЕС.

За първоизточници на предястието се смятат Русия и Китай, но има сведения още от Римската империя, където се е сервирало по две основни ястия – едното по-оскъдно, което е минавало за ордьовър. Ето и най-скъпите предястия в света…

Хапки с крема сирене и краставици

Колкото и обикновено звучи, това е едно от най-предпочитаните предястия. В един от най-скъпите холандски ресторанти може да си поръчате срещу 86 евро.

Руле със сирене и прошуто

Представлява малки палачинкови хапки, навити на руло. Разбира се сиренето и прошутото трябва да са от най-високо качество. Този италиански ордьовър може да поръчате срещу 165 евро в Милано.

Пилешки дип

Приготвя се от пилешко месо и крема сирене, приготвени под формата на мус, запечен с три вида сирена. Него може да консумирате в Бъфало срещу 190 евро.

Кралски скариди със сметана

Това популярно предястие се предлага в едни от най-добрите ресторанти в света. В Дубай може да го поръчате срещу 325 евро.

Пълнени домати „Капрезе“

Този мини ордьовър представлява пълнен домат с бекон, гъста сметана, маслини и моцарела. В известен хотел в Швейцария може да си го поръчате срещу скромната сума от 184 евро.

Вижте още

Авиокомпании настояват за задължителни маски по време на полет

leni

Албена отпразнува 50 години от създаването си с незабравим празничен уикенд

ivan

Вижте кои са най-безопасните държави за туристи за 2020г.

leni

Напишете коментар