Invest Build Media
Туризъм и Екология

Хотел осигурява посещение на опера на кучетата на гостите си

Петзвездният хотел „Парк Хаят Виена“ в столицата на Австрия не само приема домашните любимци на гостите си, но и предлага специализирани услуги за тях, включително културни събития, разказва БиБиСи.

Персоналът не само ще изведе кучето на разходка, но може да му организира и самостоятелна културна програма. „Ако питомецът иска да отиде на опера, а ръководството й позволи, ние ще организираме посещението. Ако предпочита „Мадам Бътерфлай, моля, да заповяда“, коментира генералният мениджър Моник Декер.

В практиката на хотела е имало случай, когато е трябвало да извикат лимузина за куче, за да го закара при собствениците, излезли на разходка.

През последните години хотелите, благосклонни към домашните любимци, се увеличават значително. Порталът за хотелски резервации Hotels.com потвърждава пред медиата, че търсенето на хотелско настаняване с домашен любимец нараства главоломно.

Една четвърт от 325 хил. хотела в цял свят в базата данни на Hotels.com ги приемат. Това е и предизвикателство пред изобретателността на мениджърите да предлагат нови и нови услуги за четириногите си посетители.

На повечето места клиентите доплащат за настаняването. Във виенския „Хаят“ например услугата „Много важно куче“ струва 35 евро на ден, но храненето, разходките и културните мероприятия се плащат допълнително.

В лондонския хотел „Майлстоун“ е назначен специален служител, който разхожда животните. Предлага се и разнообразно меню за кучета и котки, която се доставя направо в стаята на цена 5-7 паунда. Хотелът посреща по 4-5 домашни любимци на седмица – предимно кучета и котки, но е приютявал и зайци, и папагали.

Обикновено хотелът пита бъдещите си посетители каква е породата на кучето, какви са привичките му и какво обича да яде. Така успява да се подготви да осигури достатъчно пространство за животното и адекватно легло. В този лондонски хотел очакват кучето да е добре възпитано, а за да са сигурни, че мебелите – антики няма да бъдат наранени, изискват гаранция от 1000 паунда.

Според Кристин Фултън от лондонския „Честерфийлд Мейфеър“ хотелите, приемащи домашни любимци, изглеждат много по-уютни и те карат да се чувстваш като у дома. Това, по думите й, е приятно и за хората от персонала, които не могат да си позволят домашен любимец. А клиентите, които виждат приветливото отношение към кучето и котката си, отвръщат с лоялност и добронамереност.

Вижте още

Кои са най-странните неща, които могат да се видят в пустинята?

leni

Банята в кв. „Овча купел“ ще става център за изследване на спа технологии

ivan

Британските туристи пият най-евтината си бира у нас

ivan

Напишете коментар