Invest Build Media
Туризъм и Екология

15 август е празник на Варна

Денят, в който отбелязваме Успението на пресвета Богородица, е и ден на град Варна. Тържествата започнаха още в 8 часа с божествена архиерейска света литургия, отслужена в храм „Свето Успение Богородично“.

Храмът е избран неслучайно, защото катедралният храм, който носи същото име е в ремонт. Самата литургия се води от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, а в 10:15 часа чудотворната икона на Божията майка беше изнесена от храма и с литийно шествие ще се стигне до катедралния храм, където ще се извърши и издигане на знамената с участието на духовия оркестър на военноморски сили.

Тържествата ще включат спортни и културни прояви за деца и възрастни. Кулминацията на тържествения ден ще бъде с пищен концерт, последван от заря.

Кметът на Варна Иван Портних обобщи последните две години от развитието на града: „За относително краткото време от две години успяхме наистина да преобразим в голяма степен облика на града и най-хубавото е, че се възвърна самочувствието на варненци като жители на морската столица. Възвърна се духът в града. Варна е споделена кауза и считам, че когато сме заедно, градът ще успее във всяко едно начинание“.

Вижте още

Транспортният бранш у нас разчита на безлихвени заеми

leni

От 1 май догодина започват да падат визите за българи за Канада

admin

С 10% са намалели кадрите в туризма според министър Ангелкова

admin

Напишете коментар