Invest Build Media
Туризъм

15 август е празник на Варна

Денят, в който отбелязваме Успението на пресвета Богородица, е и ден на град Варна. Тържествата започнаха още в 8 часа с божествена архиерейска света литургия, отслужена в храм „Свето Успение Богородично“.

Храмът е избран неслучайно, защото катедралният храм, който носи същото име е в ремонт. Самата литургия се води от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, а в 10:15 часа чудотворната икона на Божията майка беше изнесена от храма и с литийно шествие ще се стигне до катедралния храм, където ще се извърши и издигане на знамената с участието на духовия оркестър на военноморски сили.

Тържествата ще включат спортни и културни прояви за деца и възрастни. Кулминацията на тържествения ден ще бъде с пищен концерт, последван от заря.

Кметът на Варна Иван Портних обобщи последните две години от развитието на града: „За относително краткото време от две години успяхме наистина да преобразим в голяма степен облика на града и най-хубавото е, че се възвърна самочувствието на варненци като жители на морската столица. Възвърна се духът в града. Варна е споделена кауза и считам, че когато сме заедно, градът ще успее във всяко едно начинание“.

Вижте още

Четири съвета за невероятна почивка

leni

Австрийският парламент гласува родната къща на Хитлер да бъде конфискувана

admin

Милиони ще бъдат вложени в културен туризъм в Добруджанския край

ivan

Напишете коментар