Invest Build Media
Туризъм и Екология

Биомагазин откриват през септември в министерство на земеделието

Асоциацията на биопроизводителите в България ще има свой постоянен био магазин в сутеренната част на Министерството на земеделието и храните. Това обяви днес министърът на земеделието Десислава Танева при откриването на фермерския базар пред министерството.

Министър Танева каза, че очаква да приключи процедурата и през септември магазинът на асоциацията трябва да бъде открит. Ще бъдат предлагани всички видове биологични храни, които се произвеждат в България. Това ще бъде витрина на най-доброто биологично производство в страната, което все повече се търси в Европа и в света, каза министърът. Достъпът за граждани в магазина ще бъде свободен.

По повод на днешния био пазар, открит пред министерството, министър Танева каза, че винаги е подкрепяла подобни инициативи. По думите й комуникацията с браншовите организации дава резултат. Шест процента от земеделската общност е сдружена в организации на производителите. Това дава възможност тези организации да бъдат подкрепени по различни инструменти, включително и за създаването на постоянни фермерски пазари, каза Танева.

По отношение на качеството на продуктите на фермерските пазари в столицата министър Танева каза, че производителите са регистрирани съгласно правилата и спазвайки условията на безопасност и качество на храните, които предлагат. Тук са производители, регистрирани по наредба 26 за директни продажби. Това е процедура, която преминава съответния производител и това му дава правото да продава директно определен процент от своето производство. Това е гаранция за произхода. Няма съмнения за качеството, каза министър Танева.

Всяка сряда био пазар има на пазара „Иван Вазов“, а в събота – на пазара в Борово и на Римската стена.

Вижте още

Дворецът Алказар в Севиля

leni

Самолетът на бъдещето: седалки на два етажа за повече пространство и комфорт

leni

Интересни събития през уикенда – 6-8 март

leni

Напишете коментар