Invest Build Media
Туризъм и Екология

Откриха изложението „Зелени дни“ в градинката до Народния театър

Събития като Фестивала „Зелени дни“ спомагат България да се утвърди като в устойчива туристическа дестинация, с промотирането на всички видове алтернативен туризъм, които могат да се практикуват у нас. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на „Зелени дни“, днес.

Министър Ангелкова акцентира, че биоразнообразието, екстремните спортове, катеренето, приключенския туризъм и др. придават добавена стойност на българския туристически продукт. По думите й, над 5 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни от април до август тази година.

Данните показват, че все повече туристи съчетават морската си ваканция с посещения на  културно-исторически обекти, туристически атракции, национални паркове и др., добави още тя. Тя коментира още, че страната ни може да предложи на практика всичко на туристите и затова е важно чрез такива специализирани форуми да представяме нейното многообразие.

На откриването присъстваха и заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов, зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов и др.

Тази година Министерството на туризма участва с два щанда на изложението „Зелени дни“. Представени са и EDEN дестинациите в България. Фестивалът се провежда от днес до 2 октомври 2016 г. в градинката при Народния театър „Иван Вазов“.

Вижте още

Подготвят винено-кулинарни маршрути в туризма, ще се предлагат продукти по БДС

ivan

Министър Ангелкова се похвали с „изключително успешен летен туристически сезон“

admin

Премиерът Борисов прие йорданска принцеса, говориха за туризъм

admin

Напишете коментар