Invest Build Media
Туризъм и Екология

Нова карта дава на туристите намаления в градския транспорт и музеите в София

От 1 октомври Столична община пуска продукт с името „карта София“. Тя ще даде възможност на туристите, които посещават града да ползват редица намаления  в градския транспорт и музеите в Столицата.

Картата е на стойност и 20 лева предвижда транспортна услуга – тридневен пълен пакет за обществения транспорт в София  и отстъпки за ключови атракциони и музеи в града. Заместник-кметът Тодор Чобанов  отчете, че опитът е заимстван от Рим, а картата ще включва и отстъпки в заведения за хранене.

Човек, купувайки картата, ще получава както печатно, така и дигитално издание, което ще му позволява да се ориентира какви екстри ползва благодарение на този продукт. Опитът на община Рим и други общини в Европа показва, че той ще се търси основно от т. нар „входящ туризъм“ – чужденци, които посещават София, които с една покупка решават няколко проблема.

Услугата предстои да се развива и в нея ще се включват все повече обекти, посочи директорът на Общинското предприятие по туризъм Иво Маринов. Засега в картата са включени отстъпки за всички общински музеи. Предстои включването и на частни атракциони.  Предвидени са различни начини за разпространение, каза Тодор Чобанов. Разпространението ще започне в пунктовете на Градския транспорт, но в момента се преговаря и с големите хотели.

Вижте още

Мистерията на Пустото езеро – всичко в него умира

Въвеждат визови ограничения за бременни жени в САЩ

leni

Жителите на Банско укривали туристически данък през 2018 г.

ivan

Напишете коментар