Invest Build Media
Туризъм и Екология

Изиджет ще свърже Варна с Лондон и Берлин през лятото

Нискотарифната авиокомпания „Изиджет“ (easyJet) обяви, че през юни 2017 г. започва летни полети Варна – Лондон и Варна – Берлин. Двата нови маршрута ще свържат Варна с летищата „Гетуик“ край британската столица и берлинското „Шьонефелд“.

От Варна до Лондон (Лутън) сега всекидневно лети конкурентът „Уиз ер“.

След София Варна е второто летище в България, на което ще оперира „Изиджет“. Причината е в прогнозите за увеличение на капацитета на българския пазар с около 30% през 2017 г.

Полетите от Варна до Лондон Гетуик ще започнат на 6 юни 2017 г. и ще се извършват три пъти седмично през лятото във вторник, сряда и събота. На 28 юни Варна ще посрещне своя втори нов маршрут с преки полети до германската столица Берлин два пъти седмично в сряда и събота.

„Изиджет“ очаква да превози над 18000 пътници по двата нови маршрута през първото лято на дейност във Варна. Линиите ще бъдат обслужвани със самолет Airbus A320 с продължителност на полетите от около 3 ч. .40 мин. до Лондон и 2 ч. 30 мин. до Берлин. Полетите са в продажба от днес на easyjet.com, в мобилното приложение на компанията и в глобалната дистрибуционна система с тарифи, започващи от 17 евро за еднопосочен полет на пътник, информира превозвачът.

Вижте още

40% растеж регистриран при резервациите на чужди туристи за лято 2017 г.

ivan

Курорт предлага на гостите превоз със самолет

Борба със замърсяването: РИОСВ Варна в действие при интензивни дъждове

Напишете коментар