Invest Build Media
Туризъм и Екология

„ТЕЗ тур“ ще обслужи клиентите, купили нейни пакети чрез „Алфатур“

Туроператорът „Тез тур“, който е използвал посредничеството на обявилата днес невъзможност да работи „Алфатур“, ще обслужи туристите, платили почивките си чрез тръгналата към несъстоятелност компания. Това се разбира от прессъобщение на „Тез тур“, цитирано от „Дневник“.

Ще бъдат осъществени и пътуванията за коледните и новогодишните празници, както и предварително резервираните почивки за лятото, съобщи пред „Дневник“ маркетинг мениджърът Маргарита Великова. Тя не се ангажира да посочи броя на туристите, направили резервации чрез „Алфатур“, но увери, че всички ще бъдат обслужени.

За целта те трябва да дойдат в офисите на „Тез тур“ за сключване на нови договори. Компанията пък ще си търси парите на база на застраховката на „Алфатур“.

„Скъпи приятели, искаме Вашата мечтана, дългоочаквана, заслужена и планирана празнична почивка да се случи. „Тез Тур България“ ще осъществи, резервираните вече през фалиралия оператор почивки. Моля, свържете се с нашия офис, за да можем в най- кратък срок да реорганизираме Вашата вече резервирана почивка“, заявяват от компанията.

Туристическата агенция „Алфатур“ обяви на страницата си, че след 18 години работа е изпаднала в несъстоятелност и няма да може да изпълни дори пътуванията за Коледа и Нова година. Туроператорът не може да гарантира разплащанията на коледно-новогодишните пътувания и обявява това преди празниците, за да не се стигне до оставени хора по летищата и ненастаняване в хотелите. Дружеството обяснява, че причините за кризата е загуба на 80% от дестинациите заради революциите в Тунис и Египет и последвалите бомбени атентати в Турция.

От търговския регистър се вижда, че „Алфатур“ е миноритарен акционер в „Тез тур България“.

Вижте още

Първите туристи пристигнаха на Черноморието ни

ivan

Мистерията на прокълнатото село, което опустява само за една нощ

leni

Глобална консултантска фирма ни казва как да доведем повече туристи от чужбина

ivan

Напишете коментар