Invest Build Media
Туризъм и Екология

Несебър посреща празника си с богата музикална програма и светлинно шоу

На Голяма Богородица Несебър чества празник на града. Светлинно шоу на Крепостните стени е кулминацията в празничната програма в понеделник вечер.

С Тържествена света литургия в храм „Свето Успение Богородично“ започнаха проявите, посветени на празника на Несебър. Рекорден брой –  над сто души, се включиха в традиционния плувен маратон тази година. С концерти на различни открити сцени,  игри, викторини и  подаръци за децата продължава празничната програма, каза кметът на Несебър Николай Димитров.

Вечерта също ще има богата музикална програма с балетът „Лебедово езеро“, изпълнение на вокални групи на няколко сцени, така че, както се казва, за всекиго по нещо. Кулминацията е към 11-11.30 часа пред портите на вратите, където започва светлинното шоу. Тази  година ще гостува известният Марио Хосен – професор по музика и цигулка. Те са подготвили с групата „Сънрайз“ две съвместни изпълнения, класика и рок.

Концертите на откритата сцена пред крепостните стени започват в 20.30 часа в понеделник вечер с изпълнение на солистите от фолклорния ансамбъл на БНР.

Вижте още

Списък на най-вкусните сладкиши с наименование „пай“

admin

Рио де Жанейро даде първия градски пейзаж в списъка на ЮНЕСКО

admin

Вече са ясни почивните дни за 2017 година

admin

Напишете коментар