Invest Build Media
Туризъм и Екология

Несебър посреща празника си с богата музикална програма и светлинно шоу

На Голяма Богородица Несебър чества празник на града. Светлинно шоу на Крепостните стени е кулминацията в празничната програма в понеделник вечер.

С Тържествена света литургия в храм „Свето Успение Богородично“ започнаха проявите, посветени на празника на Несебър. Рекорден брой –  над сто души, се включиха в традиционния плувен маратон тази година. С концерти на различни открити сцени,  игри, викторини и  подаръци за децата продължава празничната програма, каза кметът на Несебър Николай Димитров.

Вечерта също ще има богата музикална програма с балетът „Лебедово езеро“, изпълнение на вокални групи на няколко сцени, така че, както се казва, за всекиго по нещо. Кулминацията е към 11-11.30 часа пред портите на вратите, където започва светлинното шоу. Тази  година ще гостува известният Марио Хосен – професор по музика и цигулка. Те са подготвили с групата „Сънрайз“ две съвместни изпълнения, класика и рок.

Концертите на откритата сцена пред крепостните стени започват в 20.30 часа в понеделник вечер с изпълнение на солистите от фолклорния ансамбъл на БНР.

Вижте още

400 евро компенсация получават пътниците, ощетени от Wizz Air

ivan

София очаква рекорден ръст на туризма за 2017 година

ivan

ЕС- с обновен списък с “безопасните” за посещение страни от 1 август

viktoria

Напишете коментар