Invest Build Media
Имоти и строителство

МРРБ търси строител на нови 16,5 км от магистрала Хемус

Регионалното ведомство обявява търг за изпълнител на строежа на още 16,5 км от автомагистрала „Хемус“. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Новата отсечка е от пътен възел „Белокопитово“ в посока Търговище и ще включва, освен магистрален участък, един голям пътен възел и шест виадукта.

Търгът за изграждането на „Хемус“ от Ябланица в посока Велико Търново вече върви, посочи Павлова. Отсечката там е 10 км. Процедура има и за избор на изпълнител за препроектиране на някои участъци от аутобана. По думите й това се отнася най-вече за района около разклона Плевен-Ловеч. Там има тежки участъци, като идеята е да не се минава през планини и да не се правят тунели, посочи министърът.

За ремонта на основната част от Аспарухов мост във Варна Павлова посочи, че ще се прецени дали отново да бъде затворен след като свърши летният туристически сезон. По думите й тогава ще бъде взето решение дали строителните работи ще започнат през тази година, след като се види и какви са нагласите и очакванията на хората.

Вижте още

Регионалният министър категоричен, че няма завишени цени в санирането

ivan

Българска строителна седмица представя над 70 изложители

ivan

Ще транзитираме газ между Турция и Сърбия

ivan

Напишете коментар