Invest Build Media
Туризъм и Екология

Опитват да спасят провалени от „Алфатур“ почивки и екскурзии

Застрахователната компания „Евроинс“ преговаря с туристически агенции, които да поемат и изпълнят вече сключените договори с туроператора „Алфатур“, който изненадващо обяви, че не може да изпълни сключените с туристите договори, включително за предстоящите празници.

След среща на застрахователя с ръководството на туристическата агенция е изяснено, че общият размер на всички депозити и предплатени суми на клиентите на туроператора, за които не са предоставени туристически услуги, е 716 853 лв., тоест двойно по-малко, отколкото обхваща полицата.

Сумата е разпределена сред 281 договора с 571 потребители. „Евроинс“ ще изплати полагащото се застрахователно обезщетение на всички потърпевши клиенти на „Алфатур“, уверява застрахователят.

„Евроинс“ вече започна преговори с други туристически агенции, които да поемат и изпълнят вече сключените договори на „Алфатур“. По този начин „Евроинс“ ще съдейства за изпълнение и осъществяване на планираните от клиентите на „Алфатур“ екскурзии и почивки за новогодишните празници, без да доплащат допълнително, се казва в съобщението.

Вижте още

Парламентът задължи хотелиерите да водят регистър за настанените туристи

admin

От днес и Москва е под строга карантина

leni

Повече от 10 000 артефакта изкопаха в древна гробница в Китай

admin

Напишете коментар