Invest Build Media
Имоти и строителство

Ремонтират улица „Каменоделска“ в София до 15 септември

До 15 септември ремонтът на ул. „Каменоделска“ ще бъде приключен. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкция на ул. „Каменоделска.

„Изпълнението върви в срок. Проблемите, които възникват се решават на място. В момента има един проблем с ЧЕЗ, който ще бъде изчистен. НКЖИ започна едновременно ремонта на моста“, отбеляза тя. „Има добра координация. Днес ще се направи оперативка, за да може да се приключи в срок“, обясни тя.

„Аз очаквам най-късно за 15 септември да бъде изцяло приключен и приет проектът, за да може за новата учебна година хората да нямат затруднения“, посочи Фандъкова. Столичният кмет благодари на всички граждани за проявеното търпение, докато текат ремонтните дейности.

„Около половината от работата е напълно изпълнена. Трамвайният релсов път също върви в график. Това е 1,6 км., изцяло нов булевард, заедно с трамвайните релси“, поясни Фандъкова. Кметът на София припомни, че тази година Столична община работи върху близо 15 големи проекта.

Заместник- кметът Дончо Барбалов коментира, че при ремонта бул. „Искърско шосе“, който започва на 22 юни, ще се работи и по бул. „Асен Йорданов“. „Пътят има нужда от сериозен ремонт. Всеки, който мине оттам ще се убеди, че това е крайно наложително. Започваме работа в събота“, добави той.

По думите му в най-топлите месеци ще се работи и по бул. „Монтевидео“, а по бул. „Линкълн“ ремонтите текат. „По бул. „Житница“ също се работи, защото знаете, че есента трябва да стартира третият лъч на метрото. Там имаше известно забавяне, но към момента то е отстранено“, уточни зам.-кметът. Барбалов каза още, че на места, където се сменя подземна инфраструктура, е нормално да възникват проблеми ситуации.

Вижте още

Спешен ремонт ще бъде извършен в Националната библиотека

admin

Футболният съюз показа новата база на националите в Бояна

admin

Градоустройствен план без автомобили разработват в Холандия

leni

Напишете коментар