Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Камарата на архитектите скочи срещу резултатите от проверката на жилището на председателя на КПКОНПИ

Камарата на архитектите в България е скандализирана от резултата от проверката за незаконно строителство на покрива на жилището, в което живее председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. Архитектите искат проверка на дейността на цялата Дирекция „Контрол по строителството“ към Столичната община от кмета на общината.

Ако има нарушения, трябва да бъде поискана оставката на арх. Влади Калинов, каза за БНР арх. Борислав Игнатов, председател на камарата.

„Да видим конкретните мотиви, защо се отказва премахване на един обект, който визуално, без да имаме всички документи към момента, смятаме, че не отговаря и на устройствената зона на мястото, и като височина, и като допълнителна площ. Този случай не е единствен в София, може би са стотици, и които по някакъв начин се толерират и не се премахват. Искаме да разберем дали това не е прикриване на незаконно строителство. Ако наистина има такива нарушения, би трябвало оставката да се иска от тяхно име. Но ако има такива нарушения, ние бихме подкрепили такъв тип действия“, заяви арх. Игнатов.

Вижте още

Столична община ни пита за нашата визия за София

admin

Столичната община пуска нови електронни услуги за граждани

ivan

Уаби-саби стил – небрежност, красота и минимализъм

leni

Напишете коментар