Invest Build Media
Имоти и строителство

Строител си сложи ограда на спорна градинка в Младост 1

На 27 юни 2019 г. Столичен общински съвет гласува единодушно (отменяйки решение 886 от 20.12.2018 г.) отмяна плановете за застрояване, касаещо строителството на улица и свързано строителство на 3 сгради: хотел, жилищен блок и сграда за обществено обслужване пред бл. 73 в Младост 1.

Днес 29 юни 2019 г. инвеститора в лицето на Гергана Симова (Джи Ти Строй) постави ограда на поземления си имот. Това е явна демонстрация за незачитане СОС и тяхното вече прието решение да бъде спрян строежа, съобщиха в изпратена до медиите позиция жителите на околните блокове.

„Ние живущите категорично не приемаме този израз на подигравка с гражданите и институциите и опити чрез сила да се бранят позиции в ущърб на хората. Заграждайки имота, се преустановява лесния  достъп до метростанция Младост 1, което възпрепятства особено много майки с колички, възрастни хора и хора със затруднено придвижване“, казват изпратилите протестното писмо.

„Нека обърнем внимание и на момента, в който се поставя оградата. Законът позволяваше на инвеститорите да го заградят и през изминалите години. Но те го правят именно в този момент, за да демонстрират арогантно сила и че никой не може да ги спре. За разлика от тях ние не искаме конфронтации и не търсим конфликт. За нас най-важната стъпка, която сме заявявали на всички наши протести  е:  да се запази зелената площ като се обезщетят собствениците на друго място и теренът стане общински с отреждане за озеленяване“, обясняват жителите на Младост 1.

„Време е Столична община да довърши започнатото и осъществи тази необходима за квартал Младост 1 стъпка“, призовават възмутените граждани.

Вижте още

Няма рискови нива на язовири на територията на столицата

ivan

Открити са драстични нарушения на плажове по южното Черноморие

ivan

Имало риск за финансирането на магистрала „Струма“ от Евросъюза

ivan

Напишете коментар