Invest Build Media
Инвестиции

3 млн. лева отделя Столичната община за почистване на речни корита и превенция

Три млн. лева отделя Столична община за почистване на речни корита и превенция на наводнения тази година. 1 млн. и 600 хил. лв от тях са от бюджета на Общината, а останалите средства се предоставят от междуведомствена комисия. Това стана ясно при проверка на почистването на коритото на р. Подгумерска.

С почистването на речните корита се създават и нови зони за отдих и разходка. Кметът съобщи, че се поддържат и реките на територията на града. Предвижда се ново почистване на подземните реки, както и изграждането на дига на река Лесновска.

„Тази година сме заложили почистването на общо 105 километра за цялата територия на Столичната община. Тук, в район Нови Истър, вече са почистени 9 километра. Трябва да се чисти през година – това, което ние правим, за да бъдат спокойни хората. Много важен проект, който предстои, това е проектът за почистването на река Искър, втори етап. Миналата година почистихме първите 5 километра. Очакваме да започнем и с тази важна задача – 10 километра от язовир Панчарево до летище „София“ в урбанизираната територия, тоест в града, което е наш ангажимент“.

Вижте още

Купувачите на нови жилища плащат над бюджета си за локация и качествено строителство

ivan

Инвестициите движат икономическият растеж у нас вече девет месеца

ivan

Бизнесът притиснат да спази срока за смяна на касовите апарати

ivan

Напишете коментар