Invest Build Media
Строителство

Няма забавяне при третия лъч на метрото в София

Първият етап от новата метролиния, която свързва бул. „Владимир Вазов“ и квартал „Красно село“ трябва да бъде готов до края на годината. Това заяви за БНТ директорът на столичния метрополитен инж. Стоян Братоев. Участъкът с дължина 8 км. е завършен, а в момента текат довършителни дейности.

Всички довършителни дейности около строителството на 8-километровия участък на метрото, което свързва бул. „Владимир Вазов“ с квартал „Красно село“ трябва да бъдат завършени през октомври. След приключване на изграждането обаче, е необходимо време за задължителното тестване на новите метровлакове по трасето.

Инж. Стоян Братоев: Забавяне няма. Зависи от времето за изпитания, правим всичко възможно до края на годината да бъде завършен, но не само този участък, но не само този участък, защото той ще бъде завършен по-рано заедно с участъка до „Граф Игнатиев“, защото това е един пусков комплекс.

В участъка между метростанциите бул. „България“ и „Красно село“ до гараж „Земляне“, който е завършен вече, се правят и първите тестове на новите метровлакове. Към момента 16 от 20 мотриси са преминали част от проверките, свързани с техническите системи за управление и годност на трасето.

Инж. Стоян Братоев: Самите влакове трябва да бъдат настроени за конкретните параметри на трасето, тъй като автоматиката, която се монтира, тя е ново поколение автоматика изисква всички параметри на трасето да бъдат заложени в софтуера ѝ.

По думи на инж. Стоян Братоев до края на годината първите осем станции от третата линия на метрото трябва да бъдат пуснати в експлоатация.

Вижте още

Кметът Фандъкова: Метрото е знаков проект, изпълнението му продължава

ivan

Бамбукът и приложенията му в строителството

leni

Фандъкова провери реставрацията на Западна порта на Сердика

admin

Напишете коментар