Invest Build Media
Имоти и строителство

Обявена е обществена поръчка за изграждането на още 16 км от магистрала Хемус

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжната процедура за изготвянето на технически проекти и строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ – участъкът от пътен възел „Белокопитово“ до п. в. „Буховци“ в посока Търговище. Стойността на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел за връзка с пътя Мировец – Певец, на нова връзка с пътя Шумен – Търговище при п. в. „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.

Обявената днес обществена поръчка е за „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на обект: АМ „Хемус“, участък от км 310+940 до км 327+260″.

Кандидатите могат да подават оферти до 17,30 ч. на 10 октомври 2016 г. Те ще бъдат отворени на 11 октомври, в 14.00 ч. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни.

Това е втората тръжна процедура за строителството на участък от АМ „Хемус“, която АПИ стартира за по-малко от два месеца. На 7 юли бе обявена обществената поръчка за проектирането и изграждането на близо 10 км от автомагистрала „Хемус“ – между Ябланица и Боаза в посока Велико Търново, а на 23 август бяха отворени офертите на 11 кандидати. На 22 юли бе открита и тръжната процедура за проектирането на 50 км от автомагистралата в участъка от Боаза до връзката с пътя Плевен – Ловеч, припомнят от пресцентъра на АПИ.

Вижте още

Тунел „Витиня“ остава затворен до края на юли

ivan

12 оферти подадени за строежа на един от най-тежките участъци на „Струма“

ivan

Еврокомисията ни осъди: Няма да има ново строителство на Калиакра

ivan

Напишете коментар