Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

24-годишният Ерик Тсе, който стана милиардер за една нощ

През миналата седмица стана ясно, че 24-годишният Ерик Тсе се изстреля в средите на най-богатите хора на планетата буквално за една нощ. „Тайната“ на неговия успех е, че син на изпълнителните директори на гиганта Sino Biopharmaceutical Тсе Пинг и Чеунг Линг Ченг, които му подариха една пета от базираната в Хонконг компания. Акциите, които Ерик Тсе получи, се оценяват на повече от 3,8 млрд. долара.

По този начин новосъздаденият мултимилиардер, който има диплома Wharton School of Finance, придоби богатство, надхвърлящо това на Доналд Тръмп, режисьорът Стивън Спилбърг и основателя на Starbucks Хауърд Шулц. С него Ерик Тсе се изстрелва в списъка на най-богатите хора на планетата на Forbes, където вероятно ще китаецът ще заема около 550-о място. Bloomberg изчислява, че общото състояние на семейството му, включващо самия Ерик Тсе, родителите му и сестра му, възлиза на 8,5 млрд. долара.

Освен акциите си, младежът, който също е назначен на позицията изпълнителен директор на най-големия производител на лекарства в Китай, ще получава и годишна заплата от почти 500 хил. долара, както и бонуси. В изявление, публикувано от Sino Biopharmaceutical, се посочва, че предаването на властта цели „да подобри мениджмънта на компанията и наследяването на фамилното богатство.“

В изявлението на гиганта се посочва още, че: „В отговор на номинацията си за класацията на милиардерите или други ранкинги, организирани от медиите или подобни институции, Тсе ще предпочете да не участва от свое име и ще препоръча да бъде класирано цялото семейство Тсе Пинг.“

Предоставянето на акциите на Ерик Тсе не е случаен ход – както припомнят от Fortune: „Едно от големите предимства на предоставянето на акции е, че в Хонконг няма данък върху подаръците или наследството, пише money.bg.

Това няма да е първата ръководна позиция, която Ери Тсе заема. Той е главен изпълнителен директор на северноамериканското подразделение на Liepin America, най-голямата платформа за набиране на мениджъри на средно равнище в Китай. Той получи ролята позицията веднага след завършването си, когато беше едва на 22 години.

източник: money.bg, снимка: iStock

Вижте още

За продан: Село в Швеция за 7 млрд. долара

leni

21% от капацитета на разклонението на Турски поток в България остава свободен

ivan

Габровска библиотека поднася празничен подарък на своите читатели

Напишете коментар