Invest Build Media
Туризъм

Кои са най-скъпите и най-евтините ски дестинации в Европа?

Британската туристическа компания Crystal Ski Holidays публикува годишното си проучване за най-скъпите и най-евтините ски курорти в Европа, пише Herald Publicist.

По време на проучването експертите анализират разходите за почивка в 30 зимни курорта в Европа. Предвид са взети цените за ски картите, екипировка под наем, храненето и ски уроците.
Според анализа, най-бюджетните варианти се оказват българските курорти Боровец и Банско. И така, 6-дневните ски карти тук струват съответно 180 и 206 евро. Като се вземат предвид всички разходи, с изключение на настаняване и самолетни билети, в тези курорти туристите харчат около 530 евро на човек за 6 дни. Третата позиция в класацията е заета от италианския курорт Бардонекия. В допълнение към високото ниво на обслужване, тук има евтини ски карти – 160 евро за 6 дни. Храната тук обаче е много по-скъпа, отколкото по склоновете на България, пише изданието.
Италианските ски курорти заемат 5 позиции в топ 10 на най-бюджетните дестинации. Това са алпийските курорти Сестриере, Саузе, Ла Туил и Червиния. Сред евтините места за ски са и курортите на Кранска гора в Словения, австрийския Елмау и шведския Вемдален.
Най-скъпата ски дестинация в Европа е швейцарският курорт Цермат. За храна, ски карти, наем на екипировка и ски уроци, ще трябва да плащате повече от 1200 евро на седмица. Вторият най-скъп европейски ски курорт на е австрийският Ст. Антон. Тук само за 6-дневна ски карта трябва да се плащат по 300 евро. В топ 5 на най-скъпите ски курорти са само австрийски и швейцарски дестинации.

 

източник: economic.bg, снимка: Pixabay

Вижте още

Поне 170 000 чужди туристи ще дойдат у нас по Великден

ivan

С 10% нараснал броят на израелските туристи у нас за една година

ivan

Ако ще пътувате за Франция информирайте се за транспортните стачки там!

ivan

Напишете коментар