Invest Build Media
Туризъм

Отменени са посещенията на кораби и брегови екскурзии по френската Ривиера

След терористичната атака на 14 юли круизните кораби, пътуващи по маршрути в близост до Френската Ривиера, прекратиха посещенията и бреговите екскурзии за своите пасажери в района на Ница. Това съобщи председателят на Българското круиз общество Илиян Иванов, позовавайки се на последната информация от основните круиз линии.

Иванов информира, че от кампанията MSC са обявили, че са предложили на своите пасажери или да анулират бреговите си екскурзии при пълно възстановяване на платените суми, или да променят плановете си за туровете.

Анулирани са посещенията и на други два кораба в Ница: Navigator of the Seas и Celebrity Constellation. И двата кораба ще заместят визитите си с ден по вода. Решението е взето след консултации с отдела по сигурността в централата в Маями, САЩ, каза Иванов. По думите на Иванов от кампанията NCL са обявили, че са анулирали всички брегови екскурзии до Ница и са въвели увеличени мерки за сигурност на всичките си кораби приставащи в портове във Франция.

Българското круиз общество е неправителствена организация, подпомагаща информираността на българските пасажери, туроператори и туристически агенции, за достиженията и текущото състояние на световната круиз индустрия. Към асоциацията сътрудничат обучени и акредитирани круиз експерти от Асоциацията на круиз линиите във Великобритания, чиято цел е да следят тенденциите и да дават препоръки на клиентите от България при избора на най-подходящото пътешествие като продукт, време на пътуване, дестинация и пазарни условия, добави Иванов.

Вижте още

Търсят се концесионери на 4 плажа по южното и северното Черноморие

ivan

ЕС удължи с три месеца вътрешните гранични проверки в Шенген

admin

Амфитеатърът в Созопол се превърна в сцена на моден конкурс

admin

Напишете коментар