Invest Build Media
Туризъм и Екология

Защо най-красивият плаж в Италия се посещава само от 60 човека ?

Cala Coticcio е един от най-красивите плажове в Италия и се намира на остров Сардиния, а наскоро властите решиха да започнат да събират входни такси за тази и още една туристическа дестинация, с ограничен брой посетители.

От това лято посетителите на популярния плаж Cala Coticcio, но също и на Cala Brigantine на архипелага La Madelena на северния бряг на Сардиния – ще трябва да плащат 3 евро на човек на ден само за влизане на плажовете.

Тъй като архипелагът е част от национален парк, туристите вече трябва да платят около 25 евро за еднодневна екскурзия, за да го разгледат с лодка, а към обиколката ще бъде добавена такса за защита на плажа.

Властите на Сардиния също наложиха лимит от 60 туристи на ден в двата залива в опит да защитят девствените бели плажове на острова и да почистят вълните от щети и отпадъци, причинени от прекомерния туризъм.

Всеки, заловен да посещава плажовете без официална, предварително резервирана обиколка, ще бъде наказван.

Вече струва 1 евро, за да посетите Кала Мариоло на източното крайбрежие на Сардиния, което може да бъде посетено само от до 550 души на ден.

Броят на посетителите на други плажове по източното крайбрежие на острова също е ограничен – макар и по-малко драматично.

Само 1600 души могат да посетят Cala Sisine на ден, докато броят на туристите от Санта Мария Навара е ограничен до 1300 на ден.

Вижте още

Юнаците от с. Бобово се включват в празника на греяната ракия и зелевата чорба

leni

Незаконното горене на отпадъци в столицата: Какви са възможните изходи от проблема?

Въведени са временни мерки срещу COVID-19 в община Каварна до 30 ноември

viktoria

Напишете коментар