Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Кой е най-необикновеният ресторант в Барселона? La Bona Sort

Това е новият тапас ресторант в центъра на Испания, съобщава profit.bg. La Bona Sort е проектиран от архитектурно студио Jordi Ginabreda Interiorsme.

Заведението е разположено в старинна сграда от 16 в. Историята й също е древна – принадлежи на едно и също семейство вече три поколения. През годините сградата е таверна, винарска изба, общежитие.

Тази историческа предистория има решаващо значение за дизайна на интериора на ресторанта. Авторите на проекта съхраняват типичната структура на каталунското общежитие – голям двор, конюшня и надстройка.

Ресторантът заема територията на бившата конюшня, има излаз към вътрешния двор и частично се разполага върху тераса.

Голяма централна арка отделя бара и залата от входа на ресторанта. Подът от цимент обединява цялото пространство в една интериорна композиция и съхранява идентичността на всяка зона за сметка на различните нюанси на сивото.

За да бъде предаден историческият колорит, дизайнерите са използвали изделия от дъб и камък.

Каменните стени и арки от 16 в. служат за прекрасен фон за създаването на чувство за древност.

Периметърът на ресторанта е декориран със старо дърво, от което са направени стените. Лишеите и мъховете символизират запуснатостта и неподправеността.

В главната зала е създадено осветление от проводници под формата на паяжина.

Специалното осветление завършва диалога с миналото. Ефектното съчетаване на стари и съвременни предмети от интериора – лакирани табуретки в светли цветове, мраморни и керамични облицовки, подчертава органичната връзка между вековете.

Огромна металическа лампа от Jordi Ginabreda осветява зоната на бара и приканва клиентите да пристъпят към своята романтична вечеря.

Вижте още

Уют и стил в апартамент от 18 кв.м.

leni

Ремонтират детските отделения на „Пирогов” с дарения и есемеси

ivan

Невероятният чар на високия таван в кухнята (СНИМКИ)

leni

Напишете коментар