Invest Build Media
Туризъм и Екология

Хайго, Тони Димитрова и над 100 гълъба откриха международния фестивал „Речни ноти“

Над 100 изпълнения, много награди, участници от цяла България, гости от Италия, Румъния, Казахстан, Узбекистан и Тони Димитрова… всичко това в три дни, по случай петнадесетото юбилейно издание на международния конкурс за изпълнители „Речни ноти“ 2016, Тутракан. Международното жури тази година бе председателствано от композитора Хайгашот Агасян, който поздрави гостите с песента „Светът е хубав, светът е чудесен….“

Веднага след него кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов официално откри международния конкурс за изпълнители „Речни ноти“ 2016.

Фестивалът започна повече от зрелищно – под изпълнение на българската представителка на Детска Евровизия Габриела Йорданова …. излетяха над 100 гълъба, а фойерверки озариха небето. След което гостите се насладиха на уникалните гласове на триото АВА, които добиха популярност в ХФактор.

Иван Гайдаров от Разград стана носител на Гран При в 15-то издание на Международния конкурс „Речни ноти“ в град Тутракан. Той се е представи с „Почти забравена любов“ на Васил Найденов и песента на Желько Йоксимович „Nije Ljubav Stvar“, с която е представил Сърбия в „Евровизия 2012″.

Със специалната награда – Сребърен ключ сол, бе отличен Мартин Евгениев от Силистра. Той получи и официална покана от Арт център „Кърнолски“ за участие в музикален фестивал в Италия.

Конкурсът „Речни ноти“ е включен в календара на МОН в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Организатори са общинската администрация и Общинският център за извънучилищни дейности в Тутракан.

Вижте още

Ако ще пътувате за Франция информирайте се за транспортните стачки там!

ivan

„Междузвездни войни” пристигнаха в Лондон с пътуваща изложба

admin

Райънеър вече ще каца и излита от Терминал 2 на летище София

admin

Напишете коментар